Cover

PostNL en FPM winnen SAP Quality Award 2017


SAP Nederland beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met een Quality Award.

In 2017 viel PostNL in de prijzen!

'Fast Delivery' - CR-Reporting

Een geïntegreerde rapportage van zowel de financiële als niet-financiële resultaten. Die doelstelling heeft PostNL in samenwerking met FPM Solutions bereikt door de consolidatie op SAP Business Planning & Consolidation (BPC). Daardoor kan het bedrijf nog beter gefundeerde beslissingen nemen, bespaart het tijd en kosten en realiseert het maximale waarde voor alle stakeholders. Het project behaalde zilver in de categorie 'Fast Delivery' tijdens de Quality Awards van SAP.

Volgens Dave Middelburg, Manager Group Reporting bij PostNL, is geïntegreerde rapportering een logische stap.

"Niet-financiële (CR-)resultaten zijn zowel direct als indirect van niet te onderschatten waarde. Voor het milieu, onze medewerkers en klanten. Maar uiteindelijk ook voor het netto bedrijfsresultaat. Het is van groot belang dat we de CR-resultaten zo goed mogelijk meewegen in onze beslissingen, en dat ook onze controllers hierop kunnen aansturen. Daarvoor is een compleet, geïntegreerd en tijdig inzicht nodig in alle behaalde resultaten."

Tijdwinst

Dankzij de mogelijkheden van SAP BPC heeft PostNL ook een forse efficiencywinst behaald. Voorheen waren voor het ophalen van de benodigde informatie en resultaten circa 25.000 vragen aan de organisatie nodig per jaar.

Na de overstap op SAP BPC zijn dat er nog slechts circa 7.500. Bovendien kan PostNL nu toe met één serviceteam voor beide reporting activiteiten. Dat levert een grote tijdswinst die PostNL nu kan besteden aan de kwaliteit van zijn dienstverlening in het algemeen en zijn CR-programma in het bijzonder.

SAP en FPM Solutions

“Veel organisaties zien SAP BPC wellicht niet direct als een rapportage- en consolidatietool voor corporate responsability-activiteiten”, zegt Erwin van der Lee, Quality Director bij SAP Nederland.

”PostNL bewijst samen met FPM Solutions dat je met het benutten van de mogelijkheden van onze software geweldige resultaten kunt neerzetten. Dat toont de kracht van onze partners en dat van onze oplossingen.”

Business in Control

Integreer uw financiële consolidatie, plannings-, budgetterings- en management rapportageproces binnen in een centrale applicatie

Optimaliseer uw IT strategie

Reduceer data duplicatie, ‘total cost of ownership’ (TCO) en connecteer zowel SAP als Non-SAP bronnen binnen uw bestaande IT platform of in de Cloud