SAP S/4HANA Group Reporting

Nieuwe generatie financiële consolidatie software!


SAP S/4HANA Group Reporting
is de volgende generatie consolidatiesoftware van SAPgeïntegreerd in SAP S/4HANA Finance cloud of on-premise.Vereenvoudigd landschap, versnel de financiële close!


In een traditionele legacy-systeemarchitectuur worden ERP-systemen gemapped naar een datawarehouse, dat vervolgens nogmaals wordt gemapped naar het EPM-systeem voor het uitvoeren van de financiële consolidatie stappen. In SAP S/4HANA Group Reporting is er geen datawarehouse meer nodig, omdat de financiële consolidatie wordt uitgevoerd op de transactie laag.

SAP S/4HANA Group Reporting is onderdeel van SAP S/4HANA Finance die financiële, management en operationele data in één enkele bron integreert. De algehele integratie van local close en group close helpt bij het vereenvoudigen van de financiële architectuur.

Het fundament voor deze vereenvoudiging is de S/4HANA Universal Journal, dat de basis vormt van een geïntegreerd boekhoudsysteem dat grootboekboekhouding, activaboekhouding, controlling en materiaalboekhouding combineert.

Combineer Local Close en Group Close


SAP S/4HANA Group Reporting overbrugt de kloof tussen local close en group close rapportageprocessen.

Garandeer Data Kwaliteit

Local close en group close delen dezelfde masterdata en regels;
Elke boeking kan continu worden gecontroleerd aan de hand van centrale valildatieregels.


Versnel het Group Close proces

Local adjustments kunnen direct worden afgestemd op het groepsrapportageproces.


Vergroot Transparantie en Data Audit

Volledige 'drill-through' mogelijkheid van groepsrapportage naar de 'line-items' van de entiteit (in plaats van transformatie in meerdere systemen); "single source of truth"

'Continuous Accounting' met SAP S/4HANA Group Reporting

In SAP S/4HANA Group Reporting versnelt 'continuous accounting' tijdrovende consolidatiestappen, zoals intercompany-afstemming en koersconversie, die traditioneel moesten worden uitgesteld tot het einde van de fiscale periode.

De datakwaliteit kan eenvoudig worden gecontroleerd voordat de entiteit wordt gesloten op basis van dezelfde validatieregels zonder een repetitief correctieproces.

SAP Analytics Cloud integratie

SAP S/4HANA Group Reporting integreert naadloos met SAP Analytics Cloud (SAC)

Wilt u meer informatie over SAP Analytics Cloud?

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over SAP S/4HANA Group Reporting?

Neem gerust contact met ons op.